Нинова: В спор и диалог намерихме решения за инфлацията, цените и доходите

"Нашето внимание към най-уязвимите групи е най-сериозно", заяви министърът на икономиката и индустрията

18.05.2022 | 10:45 Редактор: Искра Ангелова
Нинова: В спор и диалог намерихме решения за инфлацията, цените и доходите

В спор и диалог днес четирите партии заставаме пред вас, обединени за решаване на най-важните въпроси в държавата - инфлация, цени и доходи. Излизаме пред вас с план и решение за тези въпроси. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова на брифинг в Министерския съвет.

"Този план съдържа най-малко три части и три цели. Първата е ориентирана към най-уязвимите в кризи хора - това са децата, младите семейства, пенсионерите и работещите бедни. Заедно и единни решихме да помогнем с увеличаване на данъчните облекчения за млади семейства,  увеличаване и преизчислението на пенсиите, както и увеличението на ваучерите, което е подкрепа за работещите бедни", допълни тя.

Нинова поясни, че тези ваучери могат да се използват за плащане на електроенергия, културен чек.

"Нашето внимание към най-уязвимите групи е най-сериозно. Втората посока на този план е спасяване и оздравяване на икономиката. Увеличаваме и прага за регистрация от 50 на 100 хиляди лева, което е най-голямата помощ за малките и средни предприятия. И на трето място - много рядко в политиката се случва да има едно решение, което да помага едновременно на всички граждани, а в този план има такива решения", подчерта вицепремиерът.

Като пример тя даде нулевата ставка на ДДС за хляба.

"Това ще стигне до всяко домакинство. Искам да благодаря на всички колеги от коалицията, депутати, които се включиха в подготовката на този план", добави Корнелия Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК