Новите мерки отказаха бизнеса да протестира на 18 май, превозвачите са непреклонни

"Протест ще има в случай, че правителството не изпълни поетите ангажименти", заяви Добри Митрев

16.05.2022 | 14:02 Редактор: Ваня Кузманова

Превозвачите излизат на протест на 18 май, а бизнесът и синдикатите остават в протестна готовност. 

"Нашите искания са ясно артикулирани през последните 2 месеца и половина. От самото начало те са едни и същи, защото ние виждаме, че ще бъде нарушена веригата на доставките и българският гражданин ще плати цената. Нашите искания са изцяло икономически", заявиха представителите на превозвачите. 

"След днешните разговори датата не е 18 май, но оставаме в готовност, в случай, че поетите ангажименти от страна на правителството не бъдат изпълнени", заяви председателят на Българската стопанска камара Добри Митрев. 

"Относно протеста на 18 май, има още една браншова среща утре. Много е важно диалогът между синдикати, работодатели и правителство да се води с национално представителните организации на бизнеса и работниците. Ще пресечем всякакви опити да бъдат подменяни националните организации със случайни хора, които представляват себе си. Няма да приемем всяка критика към кабинета да се обяснява с Кремъл", заяви председателят на АИКБ Васил Велев.

Димитър Манолов от КТ "Подкрепа" е поставил въпроса за подкрепа на предприятията от градския транспорт, но отговорът на вицепремиера Асен Василев не е бил обнадеждаващ.

"Не получихме никакви обнадеждаващи отговори, освен че правителството ще увеличи своя дял при субсидираните групи, които пътуват, като пенсионери и ученици, но това е малко. Моята скромна прогноза е, че протестът ще се състои. Хората, които преди това говореха колко добре е да се протестира, сега ни обясняват колко е лошо. Лицемерието трябва да има някакви граници", подчерта Манолов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК