Петков разпореди ревизия на "Турски поток": Корупцията е инструмент за влияние на Путин в България

Ще бъдат проверени всички аспекти на проекта, уточни премиерът

12.05.2022 | 15:12 Редактор: Елеонора Танева

Премиерът Кирил Петков е разпоредил пълна проверка на проекта "Турски поток", който бе изграден след прекратяването на "Южен поток". Петков съобщи това в началото на правителственото заседание. 

"Нашите партньори виждат корупцията като основен инструмент за влиянието на Путин в нашия регион и в Европа като цяло. Още днес ще издам заповед за пълна проверка по всички аспекти на "Южен поток". Този тип проекти са точно това, за което се говори, когато корупцията се използва за инструмент за външна политика от страна на Путин", уточни Петков.

В изказването си премиерът нарече проекта "Южен поток", по-късно от правителствената пресслужба уточниха, че става въпрос за "Балкански поток".

"Този тип проекти са точно за това, което се говори, когато корупцията се използва като инструмент за външна политика от страна на Путин. Има напредък за намирането на заместващи самолети F-16 като алтернатива на забавянето на самолетите, които сме си поръчали. Ще имаме подкрепа и за това, така че българското небе да остане защитено", подчерта Петков.

Той отново обясни, че след визитата му в САЩ е договорена доставка на втечнен газ на ниски цени, като два кораба се очаква да пристигнат през юни.

Паралелно Министерство на енергетиката ще продължи да преговаря за допълнителни доставки. 

Докога ще издържи управляващата коалиция?

Ще изкара пълния си мандат въпреки различията и трусовете.
9%
Ще се разпадне съвсем скоро и до няколко месеца отиваме на избори.
55%
Ще издържи до края на тази година, предсрочни избори ще има през 2023 г.
13%
И управляващите, и опозицията не искат избори - ще правят компромиси максимално дълго време.
23%
Общо 1906 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
празни приказки
преди 1 година
Какво ще проверяваш? То е ясно, че няма проект без корупция! Но, къде са наказаните? Защо никой не е в затвора? Вие управлявате по същия начин! Държавността се разпада - вече нищо не работи нормално - здравеопазване, правораздаване, икономика, образование.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
колония
преди 1 година
"Има напредък за намирането на заместващи самолети F-16 като алтернатива на забавянето на самолетите, които сме си поръчали. " - Защо САЩ не спазва договора за предплатени! самолети? Защо няма санкции за неизпълнение? Кой прибра тлъстите комисионни по този договор? Защо цената за Ф16 за България е по-висока, от цената за Ф35 за другите държави? Сигнализирай за неуместен коментар