Тимерманс: Правителството взе много мъдри решения, България няма да остане сама

По думите му страната ни трябва да продължи да ограничава зависимостта си от синьо руско гориво

04.05.2022 | 18:12 Редактор: Теодора Патронова

България може да разчита на помощта на Европейската комисия след спрените доставки от "Газпром". Това заяви заместник-председателят на комисията Франс Тимерманс за Bulgaria ON AIR. По думите му обаче страната ни трябва да продължи по поетия път на ограничаване на зависимостта на синьо гориво от Русия.

"Основната причина е, че договорите с "Газпром" изтичат съвсем скоро и в двете държави - Полша и България. Мисля, че България трябва да бъде подкрепена. Вече стана ясно, че Гърция е готово да осигури допълнителни доставки на газ. Цените са високи на всякъде. Такъв е животът за всички. Това, което трябва да направим, е на България да и се предостави достъп до по-евтин газ, да покажем солидарност. Ние няма да оставим България да се справя сама с проблемите си. Ще окажем пълна подкрепа, защото България го заслужава. Правителството им взе много мъдри решения и България няма да бъде оставена сама", изтъкна Тимерманс.

Цялото интервю на Милена Милотинова можете да гледате тази събота от 17.30 в предаването ''Брюксел 1'' по Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК