Депутатите се завърнаха на работа с тежки обвинения и квалификации

"Продължаваме промяната" и ГЕРБ се захапаха, от БСП призоваха за консенсус

04.05.2022 | 13:34 Редактор: Тодор Петров

С българския химн започна новата пленарна сесия, а с нея дойдоха и призивите за диалог в коалицията, но и обвинения към опозицията. 

"Време е да намалим червените линии, извиването на ръце и да продължим промяната. Колеги от ГЕРБ и ДПС, досега не бяхте градивна опозиция. Опитвахте се да постигнете мечтаната от вас оставка на правителството. Целта на вашата политическа дейност е да правите лидера си щастлив", заяви Андрей Гюров от "Продължаваме промяната".

"Страх от Бога вие изобщо знаете ли какво е? Износът на оръжия върви с пълна сила през фирми и посредници. При управлението на ГЕРБ нямаше толкова зрелища, но хляб имаше за всички. Няма да позволим на шайката да разрушава страната ни", отвърна Десислава Атанасова от ГЕРБ. 

А партньорите във властта призоваха за консенсус.  

"Целта ни не е раздор, а да предотвратим с общи управленски решения крайностите, на които сме свидетели в двата полюса", каза Драгомир Стойнев от БСП.

"Най-слабият кабинет от края на комунизма. Това правителство прилича по-скоро на клуб по интереси", посочи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

След партийните декларации парламентът започна работа по същество.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК