Радой Ралин ще оживее на сцената на Сатиричния театър

Постановката "Една красива грешка" е създадена специално заради годишнината от рождението на известния писател и сатирик

27.04.2022 | 19:15 Редактор: Теодора Патронова

Сатиричният театър отбелязва тази вечер един век от рождението на Радой Ралин със спектакъла "Една красива грешка". Постановката е създадена специално заради годишнината от рождението на известния писател и сатирик.

Идеята за спектакъла "Една красива грешка" тръгва от директора на Сатиричния театър Калин Сърменов. Не случайно това е и сцената, на която се отбелязва рождението на Радой Ралин. Известният хуморист е един от основателите на Сатирата, а театърът се създава след инициираните от него "Стършеловите театрални спектакли".

Името на спектакъла "Една красива грешка" е свързано с песен със същото име, която през 1964 година е изпълнена от Йорданка Христова.  Представлението ще бъде посветено изцяло на творчеството на Радой Ралин, като ще включва песни по неговите текстове, както и откъси от негов спектакъл. 

"Ние подбрахме две сценки на Радой Ралин - "Укротяване на опърничавите" и "Грешки на растежа". Те са много актуални и днес", обясни драматургът Богдана Костуркова.

На сцената на Сатиричния театър ще има холограма на Радой Ралин, чрез която той за кратко ще "оживее" пред зрителите.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК