Конфискуваха 35 камиона на превозваческа фирма от Търговище в Белгия

Фирмата твърди, че не е нарушавала законите

26.04.2022 | 20:00 Редактор: Ваня Кузманова

Превозваческа фирма от Търговище се оплака, че 35 нейни шофьори са били свалени от камионите си, а те са конфискувани от властите в Белгия. 

Най-вероятната причина за акцията на белгийските власти са нарушения на данъчното и социално законодателство. От дружеството са категорични, че не са нарушавали законите и дейността им е напълно легална. 

Диспечерите обаче са притеснени, защото ситуацията поставя в неизвестност и още около 60 техни камиона, намиращи се на различни места в Европа.

"Фирмата е в Търговище. Тези камиони се диспечират оттук. Няма човек, който да работи без трудов договор. Заплащат им се заплати по банкови сметки", посочи диспечерът Халиде Местан.

"Ние сме наистина в постоянен контакт с колегите и нито за минута не сме ги оставили без информация и без да питаме какво се случва с тях. Те не са били прибрани, просто както се твърди. Ние сме им съдействали по всякакъв начин, били сме до тях макар и само с видеоразговори и телефонни обаждания, съдействали сме с каквото можем и наистина всички сме доволни от работата си и това, което се случва в момента застрашава нас и нашата работа", каза диспечерът Гюшря Тефикова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК