Първите в държавата поздравиха българите за Великден: Да победим страха и да живеем в мир

Ето какво написаха те в социалните мрежи

24.04.2022 | 13:43 Редактор: Искра Ангелова

Първите в държавата отправиха поздрав за Възкресение Христово с постове във Facebook.

С пожелание за здраве, радост и благоденствие във всеки български дом, президентът Румен Радев поздрави българите за празника.

"И както светлината на Христовото Възкресение надмогва мрака и отчаянието, така и с нашите задружни сили да побеждаваме всеки опит за насаждане на страх и съмнение, на омраза и разделение в обществото. Нека в мигове на изпитания наши водачи бъдат разумът, съпричастността и единството ни като народ", написа българският държавен глава.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев също отправи пожелания за празника.

"Това е празник на радостта и на силата, на вярата в доброто. Да си пожелаем здраве, благоденствие и много щастливи мигове със семействата и близките ни, посочва той. Нека има разбирателство в обществото ни, съпричастност към страдащите и общи усилия за подобряване на живота ни", гласи част от текста на Минчев.

Християните поздрави и премиерът Кирил Петков.

"Наричат днешния ден празника на празниците. Защото отбелязваме радостната вест за Христовото Възкресение, но и защото то ни приканва да бъдем още по-съпричастни, още по-добри, да си прощаваме и да си помагаме в името на общото ни благополучие. Аз вярвам, че заедно, обединени, решителни и отговорни ще вземем разумните решения, за да живеем в мир и просперитет. Скъпи българи, по случай празника желая на всеки един от вас здраве, светлина в домовете и сили, за да вървим успешно по верния път на промяната за по-добър живот в нашата Родина", заяви Петков.

С пост във Facebook, придружен със снимка с боядисани яйца и козунак, министърът на икономиката Корнелия Нинова написа послание.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК