Саморазправа в Хасково: Нападнаха спешни медици, докато помагат на мъж с инфаркт

Нахвърлили се върху медиците и започнали да ги удрят и ругаят

06.04.2022 | 19:09 Редактор: Теодора Патронова

Спешни медици от Хасково са били нападнати от роднини на тежко болен мъж, който впоследствие е починал. За случая сигнализира началникът на Центъра за спешна медицинска помощ в областния град.

Рано сутринта на телефон 112 е подаден сигнал за мъж на 63 г. в тежко състояние. Линейката на Спешна помощ пристига на 4-тата минута и заварва пациента на легло със затруднено дишане.

"Близките казват вие нищо не правите, избутаха ни и тръгнаха надолу по стълбите до линейката. Нямахме никакво време нито да хванем венозен път, защото  те ни избутаха", разказа медицинската сестра в ЦСМП – Хасково Мариана Атанасова.

Насъбралите се роднини се нахвърлили върху медиците и започнали да ги удрят и ругаят. Въпреки свадата, медиците успяват да реанимират пациента в линейката на път за болницата.

Борбата за живота на болния продължила и от екипите на Спешно отделение. По-късно обаче пациентът починал.

"Той има сериозно сърдечно заболяване, има исхемична болест на сърцето, прекарал е инфаркт. Има белег от стар инфаркт, който обхваща почти предна лява камера, с изключително тежко терминално състояние. Отделно очевидно е употребил и алкохол в голямо количество, защото издаваше много силна миризма на алкохол, примесена с анасон", обясни патоанатомът д-р Христо Еленски.

Заради нападението, пострадалите медици ще подадат жалба в полицията.

"Просто не мога да проумея такова поведение към екип, който идва да ти помогне", изтъкна началникът на ЦСМП – Хасково Петя Радева.

Близките на починалия отрекоха да е имало агресия от тяхна страна. Обвиниха спешния екип, че не е действал адекватно:

"Нито да вземат да го свалят или да извикат шофьора - стоят като паразити. Не са направили нищо. Едната му мери температурата, другата му мери кръвното при наличието, че човекът има инфаркт и се оплаква, че не може да си вземе въздух", коментира съпругата на починалия.

Това е най-тежкият случай на физическа саморазправа през последните години, казват медиците от Хасковската болница.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК