Ще има ли раздор в управляваща коалиция заради военната помощ за Украйна?

Засега от "Има такъв народ" не са заявили категорична позиция по темата

03.04.2022 | 18:47 Редактор: Искра Ангелова

Дори и да няма консенсус в управляващата коалиция, парламентът ще даде зелена светлина на кабинета да изпрати военна помощ на Украйна, категорични са от "Демократична България".

"Важното е, че ще срещне широка подкрепа в парламента. Ние смятаме, че парламентът ще даде мандат. Другото е на правителството", каза съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов.

За партньорите във властта от БСП обаче това е "червена линия", която не трябва да бъде преминавана.

"Нека да чуем и другите партии, БСП няма да допусне България да изпраща военна помощ в Украйна", отсече председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

А по-рано Атанас Атанасов беше категоричен, че въпросът за военна помощ за Украйна няма да разклати управляващата коалиция, каквито сигнали имаше от БСП.

"Когато създавахме коалицията - бяхме наясно, че има теми, по които никога няма да сме на едно мнение", допълни ген. Атанасов.

Според предложението на депутатите от ДБ помощта ще бъде "съобразно потребностите на Украйна и възможностите на България", така че да няма опасност за отбраната на България. И докато от "Демократична България" разчитат на подкрепа от опозицията, от левицата са скептични, че ще се стигне до гласуване в пленарната зала.

"Имаме информация, че ГЕРБ и ДПС ще подкрепят, въпросът беше защо не внесоха преди това предложение", коментира още съпредседателят на ДБ.

"Нека да видим дали ще стигне до гласуване в парламента на предложение", заяви Сливенски.

Засега от "Има такъв народ" не са заявили категорична позиция по темата.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
оффф
преди 2 години
Как пък не се събраха веднъж да решат за цените на тока на бизнеса, за цените на храните от първа необходимост, за цените на горивата, например...Веднъж за нас да помислят, дето им плащаме заплатите...То бе - за ваксини, то бе-за Македония, за Украйна - сега...За Българияяя - кога? Нас кой ще ни подкрепи.Само ни вкарвате в... Сигнализирай за неуместен коментар