Радев: Българският народ е изградил устойчива култура на толерантност, която показва и днес

Президентът присъства на тържествената вечеря Ифтар

02.04.2022 | 21:43 Редактор: Теодора Патронова

Под знака на войната в Украйна и с призиви за мир започна тържествената вечеря Ифтар, на която присъства президентът Румен Радев. Така се поставя началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

На вечерята присъстваха представители на всички религиозни общности в страната, на дипломатическия корпус, дейци от сферата на духовността, културата, образованието и науката.

В приветствената си реч президентът Румен Радев призова присъстващите да осъдят руската агресия и да поискат незабавно прекратяване на войната в Украйна.

"През многовековната си история, мъдрият български народ е изградил устойчива култура на толерантност между различните етнически и религиозни общности. Нашите сънародници го показват и днес, когато в условията на тежка икономическа и социална криза отварят сърцата и домовете си за хората, търсещи спасение от войната в Украйна", каза президентът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
депутатите
преди 2 години
Ако приемат да изпращат военна помощ на Украйна, по добре да си събират партакешите и да се измитат от НС и от властта! Първо НАТО ни накара да ликвидираме въоръжението си преди да ни приемат, а сега ни карат и останалото да подарим в името на американските интереси! Да, америка единствена има интерес тази война да продължава! За да има разорена Украйна, слаба Русия и социални бунтове в Европейския съюз! Освен това, за да продадат оръжие за стотици милиарди на същите тези вкарани насила в конфли Сигнализирай за неуместен коментар