Петков не се яви на блиц контрола, опозицията го търси под дърво и камък

Два часа опозицията питаше управляващото мнозинство защо крие министър-председателя

01.04.2022 | 13:49 Редактор: Жаклина Иванова

Скандал в парламента: Защо премиерът Кирил Петков не участва в планирания блиц контрол. Два часа опозицията питаше управляващото мнозинство защо крие министър-председателя.

Заради неотложни причини, премиерът отказа да дойде в парламента за традиционния блиц контрол. Отсъствието на министър-председателя повиши напрежението в пленарната зала.

"Аз разбирам, че премиерът смята, че е професионалният му празник - Денят на шегата, и има право да празнува", каза депутатът от ДПС Йордан Цонев.

"Поради неотложни ангажименти, премиерът няма да присъства. Не знам какви са неотложните му ангажименти", посочи лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Предложено беше премиерът и отсъстващите вицепремиери да бъдат изслушани следващата седмица. Това не се хареса на опозицията.

"Какво е това блиц контрол на части?! Какви по-неотложни ангажименти от това да се явиш пред началниците си?", смята Тома Биков от ГЕРБ.

Блиц контролът все пак започна, но без особен резултат. Накрая от опозицията разкриха къде е премиерът, като показаха снимки как се среща с протестиращи в центъра на София.

Почти целият двучасов блиц контрол премина в обвинения и процедури, а не със задаване на въпроси и получаването на отговори.

А от ГЕРБ атакуваха Андрей Гюров, който е номинацията на "Продължаваме промяната" за гуверньор на БНБ. Според ГЕРБ неговата диплома за доктор е нелегитимна. Той опроверга това и посочи, че е поискал пълна справка от мястото, където е завършил.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
A
преди 2 години