Рашков ще оповести всички досъдебни производства, по които прокуратурата "бездейства"

От думите на силовия министър стана ясно, че в момента се обсъждат структурни промени в МВР

31.03.2022 | 13:51 Редактор: Здравко Черкезов

Остри критики отправиха премиерът Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков към главния прокурор Иван Гешев по време на отчета на Главна дирекция "Национална полиция".

Отчетът продължи близо 2 часа и половина, а като най-голям успех силовият министър посочи успешната борба с купения вот през последните два парламентарни избора, проведени през миналата година, както и разследването по аферата с АМ "Хемус". 

Рашков не пропусна да разкритикува работата на прокуратурата, като я определи като "бездействие". Той обяви, че до утре ще предостави на медиите списък относно всички досъдебни производства, които прокуратурата не е задвижила и бави.

Вътрешният министър подчерта още, че главният секретар на МВР е подал сигнал до ВСС за над 25 досъдебни производства, които Специализираната прокуратура бави от 2018 г. насам.

Своите критики отправи и премиерът, който води началото на днешния отчет.

"Прокуратурата в България не работи. Факт е, че Иван Гешев за мен е абсолютно компрометиран. Вече дори на ниво Европейски съюз", заяви Петков.

От думите на Рашков стана ясно, че в момента се обсъждат структурни промени в МВР. Вътрешният министър допълни, че промените няма да намалят способността на министерството да изпълнява своите задачи и функции.

Относно отказа на Иван Демерджиев да бъде заместник на вътрешния министър Рашков коментира, че между двамата е имало разминаване на визиите за структурата на МВР. По думите му той е бил назначен да помогне за нещо, но това не се е случило и затова е поискал да напусне.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК