Разпитаха кмет на ГЕРБ, той подозира акция на МВР за обезсилване на партията

Включен е целият апарат на полицията с цел опорочаване на кметове и областни координатори

30.03.2022 | 18:56 Редактор: Елеонора Танева

Повече от 15 души от ГЕРБ бяха разпитани в полицията в Пловдив. Сред тях и областният координатор на партията в Пловдив и кметът на община Стамболийски - Георги Мараджиев. 

В негова подкрепа пред Второ районно управление в Пловдив се събраха членове на Младежката организация на ГЕРБ. Разпитът продължи повече от два часа, а причината са репресиите на МВР по време на изборите. 

Мараджиев заяви, че е бил разпитан за събитията от 10 ноември 2021 г. в Ново село. Тогава той и местни жители направиха жива верига пред търговски обект, в който Икономическа полиция провеждаше акция по време на предизборната кампания. Според Мараджиев, целта на цялото мероприятие е той да бъде сплашен и да се всее страх в другите кметове на ГЕРБ и членовете на партията.

"От няколко месеца тече проверка както срещу г-н Борисов, така и срещу отделни кметове и лидери на партия ГЕРБ от Икономическа полиция и други органи на МВР. Включен е целият апарат на полицията с цел опорочаване на кметове и областни координатори, за да обезсилят политическата партия", заяви след разпита Мараджиев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК