И след помощите за пенсионерите агнешкото остава мираж по Великден

Точният размер на Пакет "Великденска подкрепа" ще стане ясен до дни

30.03.2022 | 17:34 Редактор: Елеонора Танева

Великденски помощи ще има, но не е ясно колко ще бъдат и до колко хора ще стигнат. Премиерът Кирил Петков възложи на вицепремиера по еврофондовете и на министъра на финансите, заедно с министъра на труда и социална политика да изработят пакет "Великденска подкрепа" заради повишаващите се цени на храните. 

Размерът на надбавките ще бъде изчислен според възможностите на бюджета и потребността на нуждаещите се. 

"Пакет "Великденска подкрепа" е за най-нуждаещите се наши съграждани да посрещнат високите цени заради войната в Украйна", коментира премиерът.

Кой и колко ще получи трябва да обсъдят министрите на финансите и на социалната политика. 

"Това ще е еднократна финансова помощ, която ще бъде раздадена преди Великден и на нея ще могат да разчитат пенсионерите в страната. Идеята е да бъдат подпомогнати да изкарат достойно празника", добави говорителят на кабинета "Петков" Лена Бориславова. 

Макар и с помощта, която най-вероятно ще получи, 84-годишната Атанаса е на мнение, че няма да сложи агне на трапезата си. Защото няма да може да си го позволи. 

"Колко ще са тези пари, че да ни помогнат? Цените са толкова високи сега, че не може да отидеш и до магазина", казва възрастната жена.

И докато за възрастните хора надбавки ще има, многодетните семейства няма да получат подпомагане. Като Галина, която е майка на 3 момичета.  

"Да, нека да има за пенсионерите, но мисля, че не е редно да се мисли само за тях. В тази държава нашите деца са богатството", коментира Галина Радкова. 

Размерът на помощта трябва да стане ясен до няколко дни.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Пешо от Нови хан
преди 2 години
Абсолютен ПОЗОР за селскостопанска страна каквато е ужким България....вместо храната да бъде на символични цени,с нас се гаврят СПЕКУЛАНТИ Сигнализирай за неуместен коментар