МС категоричен: От 1 април отпадат маските на закрито, край на епидемичната обстановка

Не е необходимо запазване на ограниченията за гражданите и бизнеса, убедени са от правителството

26.03.2022 | 19:26 Редактор: Елеонора Танева
МС категоричен: От 1 април отпадат маските на закрито, край на епидемичната обстановка

Правителството няма да удължава извънредната епидемична обстановка след 31 март. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Считано от 1 април отпадат носенето на защитна маска за лице в закрити обществени места; спазване на физическа дистанция; ограничения в броя на лицата, които могат да посещават едновременно обекти на закрито.

Решението е взето, след като темата беше детайлно обсъждана в работен формат от членовете на кабинета няколкократно в рамките на последния един месец. Водещо е разбирането, че след като вече близо две години страната ни се намира в извънредна епидемична обстановка, към настоящия момент ситуацията се следи и управлява по предвидим начин и не е необходимо ново удължаване на срока и запазване на ограниченията за гражданите и бизнеса,  пише в решението на МС.   

Следващата седмица на законодателно ниво ще бъдат разгледани промени за предлагането на работещи решения, които да влязат в сила от 1.04. Целта е  по-доброто управление на ситуацията в системата на здравеопазването,  да се гарантира адекватното лечение на пациенти с COVID-19 и да се предвидят възможности за въвеждане на ситуационни и регионални мерки при необходимост.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
СЗО-ЗЛО
преди 2 години
България показа на целия свят, че мерките, които налагаха от СЗО са безсмислени и не водят до добър резултат! Ваксините - също. Ако имахме нормална Здравна система и смъртността щеше да е в пъти по-малка! Сигнализирай за неуместен коментар