Кирил Петков: Укриват се документи за повдигане на обвинение

"Прикриват се и се игнорират сведения, получени от изнудваното лице", заяви премиерът

18.03.2022 | 23:31 Редактор: Искра Ангелова
Кирил Петков: Укриват се документи за повдигане на обвинение

От това, което чухме, от изявлението на прокуратурата - укриват се документи за повдигане на обвинение, с които лесно може да се снабдим.  Това заяви премиерът Кирил Петков в извънреден брифинг в Министерския съвет. На брифинга присъства и вътрешният министър Бойко Рашков.

"Прикриват се и се игнорират сведения, получени от изнудваното лице, само и само да не се извърши разследване по закон. Сведения, които са всеобщо известни и вече са достояние и на европейската прокуратура. Отричат се законови правомощия на разследващите органи и се спъват дейността на всеки, който се опитва да работи срещу корупцията в страната ни", допълни Петков.

Той е категоричен, че в България независима прокуратура няма.

"Прокуратурата за пореден път се държи като адвокат, когато става въпрос за хора, обвинени в корупция. Прокуратурата има още един сериозен проблем - че по този казус работи и европейската прокуратура. И докато обикновено се скриват факти и българската общественост не може да определи дали и как те действат, сега има паралелна европейска структура, на която ние вярваме много повече. Ще има много ясна информация на ниво ЕС", поясни премиерът.

"Факт е, че много хора казват, че България е превзета държава, ние обаче вярваме, че това няма да бъде така и в бъдеще. Ще продължим да се борим и ще направим всичко, което зависи от нас, България да бъде една свободна, европейска държава. Битката няма да е много късна, но е започнала и оттук нататък това, което ще се случва, ще работим с всичките инструменти на Европа, за да може страната ни да я преместим на следващото ни ниво. Съжалявам, че прокуратурата се изложи по толкова очеваден начин", отсече Кирил Петков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК