Прокуратурата: Нямаме доказателства срещу Борисов, няма и предложение от МВР за обвинение

"До момента по делото били разпитани 6 свидетели", съобщиха от Софийската градска прокуратура

18.03.2022 | 21:30 Редактор: Искра Ангелова

През целия ден информацията, която постъпваше в МВР за ареста на тримата задържани, беше коренна различна от тази, която се подаваше от прокуратурата. Сагата с институциите с прессъобщения започна още снощи, когато държавното обвинение заяви, че нямат никаква информация и не са били уведомени за акциите, проведени от МВР.

След като все пак я получиха, от прокуратурата обявиха, че е образувано досъдебно производство за изнудване, но в разследването пръст нямат европейските прокурори.

През целия ден между институциите имаше война кога точно е подадена информацията и как, тъй като от прокуратурата заявиха, че последните данни, които са постъпили при тях, са след като са били освободени и Бойко Борисов, и Владислав Горанов, и Севдалина Арнаудова.

От МВР контрираха, че информацията е постъпила още на обяд, а те са поискали и постоянно задържане до 72 часа, както и повдигане на обвинения на тримата задържани. От прокуратурата отговориха - такова искане при тях не е постъпило.

При тях е постъпила информация за проведени 6 разпита на свидетели, като сред тях има служител както на Васил Божков, така такъв и на Министерство на финансите. Всички те са посочили, че Васил Божков е бил изнудван по някакъв начин. Той е бил обиждан в сградите на институциите.

А сред първите разпитан е бил премиерът Кирил Петков.

Те допълниха, че до този момент нямат доказателства.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Българка
преди 2 години
Не мога да разбера как така няма доказателства. Защо не погледнете фирмиъе0рез които е действал. Този човек е за затвора, и не само той. Всички го знаем..... Сигнализирай за неуместен коментар