ЕК отчете добър прогрес в българския План за възстановяване

Урсула фон дер Лайен е уверена, че планът ще получи оценка в поставения срок до 15 април

18.03.2022 | 23:10 Редактор: Теодора Патронова
ЕК отчете добър прогрес в българския План за възстановяване

Европейската комисия отчете добър прогрес в българския План за възстановяване и устойчивост вследствие на работата на министър-председателя Кирил Петков и правителството, заяви на брифинг днес говорител на Европейската комисия. Бе дадена също така висока оценка на конструктивното сътрудничество с кабинета. 

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен е уверена, че Планът ще получи оценка в поставения срок до 15 април, посочиха още от Комисията. В този контекст Урсула фон дер Лайен е изразила готовност да одобри българския национален План за възстановяване и устойчивост, което ще даде значителен тласък на икономиката ни като я направи по-зелена, дигитална и устойчива, съобщиха от правителствената информационна служба.

Преди три дни премиерът Петков проведе телефонен разговор с председателя на ЕК, която още тогава го увери, че разглеждането на българския план се движи активно и буквално в следващите дни ще бъдат уточнени всички технически параметри.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Правителството на г-Петков би следвало да разбере, че гжа Лайен е германка и работи с Манфред Вебер, който също е немец, с еврокомисаря по разширението, струва ми се, че и той е немец по приемането на РС Македония. Отделно хер Вебер и лидерът *** ЕНП с всички сили се стремят да върнат ББ на власт. Затова фрау Лайен ни мотае с приемането на плана за възстановяване от пандемията над 6 месеци. Целта е ясна: управленската клика иска да да ни покаже, че с непокорните държави се постъпва така. Сигнализирай за неуместен коментар