ГЕРБ и управляващите си прехвърлят топката за забавянето на Плана за възстановяване

"Ще бъдем батерията на света", изтъкна Томислав Дончев

16.03.2022 | 13:52 Редактор: Теодора Патронова

Отлагането на разглеждането на Плана за възстановяване и развитие на България за четвърти път стана основна тема в кулоарите на парламента. Според управляващите сега причината за отлагането са бившите управляващи.

"Планът трябваше да бъде внесен от ГЕРБ. Те нямаха смелост. Всичко, което трябваше да бъде свършено от правителството, е свършено. Топката е в Брюксел. До седмица трябва Урсула фон дер Лайен да дойде в България, когато трябва да бъде оповестено подписването", заяви Настимир Ананиев.

Според ГЕРБ промените, направени от сегашните управляващи, са причината Европа да не даде зелена светлина за милиардите, които очаква да получи страната ни. И дадоха пример с предложението за батерии, които да съхраняват електричество.

"Ние ще бъдем държавата с най голямата мощност от батерии на света. Ще бъдем батерията на света", изтъкна Томислав Дончев.

"Трябваше някои проекти да бъдат подготвени, които не бяха. Това са проекти на Прокопиев. Съжалявам, че трябва да ви го кажа. Съжалявам, че ви стана банално",  коментира Йордан Цонев от ДПС.

А от партия "Възраждане" заключиха, че неприемането на Плана от Европа е ясен знак.

"Нашите господари ни показаха, че не се справяме добре със задачите за пореден път", поясни той.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК