Адв. Рангелов: Посещението на Кьовеши няма връзка с ареста на Борисов

"Разследването най-вероятно ще се извършва тук ", посочи той

18.03.2022 | 00:20 Редактор: Ваня Кузманова
Адв. Рангелов: Посещението на Кьовеши няма връзка с ареста на Борисов

"Акцията на високо ниво протича по същия начин, по който протича и всяка една друга акция. Смущаващото е, че действията се извършват при условията на неотложност. Не мисля, че Лаура Кьовеши конкретно има връзка със случая. Целта на посещението ѝ е по-скоро да се срещне с българските прокурори и по някакъв начин това си е една дипломатическа учтивост", заяви адвокат Людмил Рангелов в студиото на Bulgaria ON AIR след ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му в продължение на 10 години такива действия са се извършвали постоянно, но на лица на не толкова висока позиция. 

"Ако се счита, че всички тези лица са свързани в някакво престъпление, точно така се прави - по едно и също време, за да не осъществят комуникация и да укрият доказателства", допълни адвокатът. 

"Правомощията на Европейската прокуратура у нас са същите, каквито са и правомощията на българските прокурори. Няма информация, че тази операция се извършва под действието на Европейската прокуратура", коментира Рангелов. 

Неговото мнение е, че разследването най-вероятно ще се извършва тук и Борисов може да бъде задържан за 24 часа само с постановление на прокурор, а то не може да трае повече от 72 часа. 

"След това задържаното лице трябва да бъде изправено пред съд", завърши Людмил Рангелов. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК