От "Грийнпийс" влязоха в енергийното министерство, поискаха среща с Николов (+СНИМКИ)

Не можем да продължим да разчитаме на газ, петрол и ядрено гориво от Русия, категорични са активистите

14.03.2022 | 10:46 Редактор: Здравко Черкезов

Мирна демонстрация в София. Активисти на "Грийнпийс" влязоха в Министерството на енергетиката и настояха за среща с министъра на енергетиката Александър Николов. 

От организацията призоваха министър Николов да предприеме "ясни и категорични действия за енергийна независимост чрез възобновяеми източници и улесняване на хората да произвеждат енергия за собствени нужди."

"Господин Николов, очакваме ви тук, бъдете решителен – поемете ангажимент до края на март да пуснете за обществено обсъждане текстовете на Директивата за възобновяема енергия. Директивата, която би позволила на хората, общностите и бизнесите по-лесно сами да произвеждат енергията, която им е нужна, от възобновяеми източници, без риск за здравето им, природата и климата. Директивата, която вие и предшествениците ви бавите вече близо 9 месеца…", написаха от "Грийнпийс" в официалната си страница във Facebook.

От организацията са категорични: "Не можем да продължим да разчитаме на газ, петрол и ядрено гориво от Русия и така да плащаме за войната. Не можем и да останем заложници на въглищата заради замърсяването и промените в климата".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК