Музика по време на война: Вокалистът на Jeremy с благородна кауза за украинско семейство

"Ще се намерят достатъчно хора в България, които ще откликнат и ще помогнат на тези в нужда", каза Ерсин Мустафов

11.03.2022 | 19:33 Редактор: Жаклина Иванова

История за подадената ръка и силата на музиката - Ерсин Мустафов от група Jeremy решава да помогне на семейство бежанци от Украйна, което е настанено в София.

Лиля, родителите ѝ, заедно с малкия ѝ брат, бягат от войната в Украйна и намират подслон в София. Момичето обаче не успява да вземе от дома си нещо много любимо - китарата си. Ерсин от група Jeremy решава да помогне. Публикува пост във Facebook до всички приятели музиканти и след 5 минути се намира китара.

"Решихме да изберем най-подходящата за нея китара. Тя искаше пластмасови струни – класическа китара. Призовах хората, които са решили да се включат в акцията, ако имат желание да помогнем на цялото семейство със сума, с която да се чувстват комфортно", обясни вокалистът Ерсин Мустафов Jeremy.

Благодарение на публикацията в социалните мрежи в инициативата се включват много хора. Намира се квартира за семейството, както и работа за бащата на Лиля.

"Искам да изкажа огромната си благодарност за тази китара, която ми подариха. Ако не бях срещнала тези добри хора, щях да съм толкова тъжна. Огромно благодаря!", сподели Лиля.

Връзката между Ерсин и Лиля прави Слава Георгиева, която помага на украинското семейство от самото му пристигане в София.

"Стана вълна от хора, които писаха. Всеки искаше да помогне. Даже много китари се появиха. Също така намерихме постоянен дом на Лиля. 48:11 Чакаме да видим каква ще е ситуацията с децата. Майката няма как да започне работа, защото малкият син е на 4 години", разказа тя.

След този случай, други доброволци се свързват с Ерсин и му разказват за семейство от Одеса, настанено във Варна. Синът не успява да вземе със себе си китарата си. И така, една от предложените за Лиля китара, отива при друго дете в същата ситуация. Оказва се, че музиката помага и обединява.

"Мисля, че всички форми на изкуството една от целите им е тази да накара хората да действат като човеци. Смятам, че ще се намерят достатъчно хора в България, които ще откликнат и ще помогнат на тези в нужда", каза Ерсин.

Вижте повече в репортажа на Виолета Манчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК