По пътя от Киев към Турция: Украинка роди преждевременно в болница у нас

Майката и бебето и са в добро състояние

09.03.2022 | 14:10 Редактор: Жаклина Иванова

Бежанка от Украйна роди преждевременно в България. Това се случва в последните минути на вчерашния ден в казанлъшката многопрофилна болница.

Анастасия е пътувала заедно със свои роднини към Турция, а при преминаване прохода на Републиката получава болки, което е било и причината рейсът да спре. Жената е откарана по спешност в болницата.

"Поради стреса и дългото пътуване, майката дойде тук с инфарктни тонове на плода. Ние успяхме да се мобилизираме и въпреки всичко да родим по естествен път живо и здраво момченце", посочи д-р Ивана Нихтянова.  

След бързата реакция на лекарите, Анастасия и бебето и са в добро състояние. А днес тя си спомня ужаса, който е преживяла

"Ние пътувахме три дни. Пътят беше много тежък, което навярно е причината за преждевременното раждане. Ние не го очаквахме, мислехме, че ще се получи, когато е терминът...но се случи така и ние сме много щастливи", разказа Анастасия.

"Майката е добре, бебето също е добре. Щастливи сме, че в нашия град Казанлък се роди първото украинско бебе. Майката е от Киев", каза д-р Ивана Нихтянова.

Лекарите в многопрофилната болница в Казанлък са успели да помогнат и на семейството на младата родилка - настаняват всичките му членове в хотел. А Анастасия кръщава момченцето си Марк.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК