Зимата не бърза да си ходи, чака ни нова порция валежи от дъжд и сняг

Задава се нов студен фронт, температурите падат

09.03.2022 | 07:16 Редактор: Елеонора Танева

Денят започна с температури от минус 2 до 3 градуса, по Черноморието до 1-3 градуса. От север се спуска нова порция студ. През деня ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд и сняг в западните и в централните райони. Следобед над Източна България ще има слънчеви часове. Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 4 до 10 градуса , прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR  Александрина Янкова. 

Над планините ще бъде облачно с валежи от мокър сняг, по-интензивни следобед в Рила и Пирин. Вятърът по високите части, над 2 200м височина, ще бъде умерен от север със скорост до 30 км/ч. Максимални температури на 2 500м височина ще са около минус 11 градуса, а на 1 500м височина до минус 3 градуса. 

Над България ще проникне по-хладен и влажен въздух и валежите от дъжд и сняг ще продължават, по-интензивно в западната половина от страната. 

В четвъртък нова порция студ от север ще подсили валежите от сняг у нас, в западните и северните райони, и в Западна Румъния. 

В петък преди обед ще има слънчеви часове, а следобед в западните и северни части от страната ще превалява сняг. В събота и неделя ще превалява преди обед главно в източните райони.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК