Георги Лозанов: Хакерските атаки доказват, че медиите отразяват достойно войната

Според него единствената справедлива страна е тази на жертвите

07.03.2022 | 11:09 Редактор: Здравко Черкезов
Георги Лозанов: Хакерските атаки доказват, че медиите отразяват достойно войната

Сайтовете на редица български медии, включително на Bulgaria ON AIR, бяха атакувани от хакери на 6 март. На мястото на техните плейъри се появи меме с Путин. Според журналиста и медиен експерт доц. Георги Лозанов, тези хакерски атаки доказват, че българските медии се справят достойно с отразяване на войната.

"Българските медии се справят достойно с това да застанат на страната на жертвите. В такава ситуация единствената справедлива страна е тази. От момента, в който започнаха да загиват невинни хора, цивилни хора, даже гласът на пропагандата вече не звучи", коментира журналистът пред БНР.

По думите му двете гледни точки можеха да имат сблъсък до момента, в който не загиват цивилни. От този момент нататък престава да има послание, вече има сблъсък на тела.

"Българските медии във всички тези дни, в които тече войната, я отразяват по едни професионален и емпатичен начин. Когато се стигне до конкретните хора и видиш тяхното страдание и безизходица, провалени животи, тогава вече войната добива истинската си медийната картина", посочи доц. Лозанов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК