АПИ: Заради снега е затворен "Троянският проход", шофьорите да тръгват подготвени на път

305 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж

06.03.2022 | 10:10 Редактор: Елеонора Танева
АПИ: Заради снега е затворен

Агенция "Пътна инфраструктура" призовава шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия. Сняг вали в областите Видин, Монтана, Враца, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали. 

305 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава особено по усойните места, където има предпоставка за хлъзгавост и заледяване при понижение на температурите. 

АПИ апелира шофьорите да карат със скорост, съобразена със зимните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. 

Поради обилен снеговалеж и за почистване е ограничено преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 тона през проходите "Превала", "Рожен", "Печинско" и "Предел", както и по път III-198 Гоце Делчев – Катунци през "Попови ливади" и път I-6 ГКПП Гюешево - Кюстендил. За почистване е ограничено движението на МПС над 12 тона на АМ “Тракия” в посока София, на територията на област Пазарджик. Поради снеговалеж и навявания е затворен за всички автомобили най-високият старопланински проход – "Троянски".

Там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията и слаба видимост, е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя, предупреждават от пътната агенция.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ех,
преди 2 години
как ни изненада този мартенски сняг! Сигнализирай за неуместен коментар