Младежката организация на ГЕРБ с ирония: Ние предизвикахме и кризата с тока

Те отговориха с ирония на обвиненията, хвърлени от премиера Кирил Петков

04.03.2022 | 17:40 Редактор: Искра Ангелова

След създалата се паника за горивата преди два дни - премиерът Кирил Петков с директно обвинение към младежката организация на ГЕРБ за случилото се. Последва отговор и нови обвинения.

В сряда вечерта десетки шофьори пълнят резервоарите на автомобилите си с гориво догоре, уплашени от евентуален ръст на цените. Повод за това обаче няма, танкерите в гориво в страна са пълни, увери премиерът Кирил Петков. 

"Оказва се, че не само количества има, имаме големи количества в цялата система. Всички са заредени, няма никакъв проблем", заяви министър-председателят.

За създалата се паника и извилите се опашки пред бензиностанциите, премиерът обвини директно младежката структура на партия ГЕРБ.

"Хората, които виждаме, че са го организирали, са свързани с младежката организация на ГЕРБ. Как се е случило? Малки бензиностанции, които са били без количество, са си вдигнали цената с платени постове", допълни Кирил Петков.

"Преди да кажеш нещо, бъди убеден, че не е по-добре да замълчиш. Да си министър-председател - най-овластената фигура в държавата и да не можеш да се справиш с една или друга ситуация, е безпомощност", отсече зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Обвинените в умишлено създаване на паника младежи от партия ГЕРБ отговориха на думите на премиера с ирония.

"Ние предизвикахме кризата в цената на горивата. Накарахме всички наши младежи да напълнят", каза членът на младежите на ГЕРБ Николай Алгафари.

"Ние настояваме всички наши членове да поддържат своите електроуреди включени и по този начин ние предизвикахме кризата с тока", коментира Николай Диков.

Взаимните обвинения продължиха. От ГЕРБ попитаха ден след началото на войната в Украйна продадени ли са по тъмно през нощта и на половин цена над 4 хиляди мегават часа природен газ.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК