На фона на войната: Учат десетки студенти у нас как да са по-активни граждани

Надеждата и доброволчеството са добродетелите, които утвърждаваме, сподели Станислава Стефанова

28.02.2022 | 16:16 Редактор: Здравко Черкезов

На няколко стотин километра от войната, в София десетки млади хора се събраха, за да се научат как да поемат активна роля в изграждането на демократично общество. 

"То може да е с много дълбок смисъл, защото надеждата, овластяването, доброволчеството са всички тези добродетели, които ние утвърждаваме тези дни. Те са контраст на всичко, което се случва в момента, за съжаление. Надаваме се хората, които присъстват на такива събития, да взимат по-различни решения за бъдещето и за утре, отколкото хората, които взимат решения в момента", сподели Станислава Стефанова от Асоциацията на обединените европейски студенти. 

По време на семинара младежите дискутираха как неформалното образование може да се окаже по-успешен метод. Гражданската активност също е сред темите, които са на дневен ред. 

"Това е изключителна възможност за среща с млади хора на живо, да поговорим с тях за всички техни идеи, проблеми и въпроси, свързани с реализацията на младежките политики. В Столичната община това, което правим в изпълнение на Стратегията за младите хора, е насочено към нашия град. Да направим София град на младите и активните, е една от нашите визии и идеята е да чуем гласа на младите хора", каза началникът на отдел "Младежки дейности" към Столичната община Мария Гончева. 

На събитието се събраха студенти от различни български университети.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК