"Възраждане": Искаме оставката на правителството, Русия и Украйна са ни еднакво близки

Според тях политиката на Петков е превърнала България в страна участник във военния конфликт

28.02.2022 | 13:30 Редактор: Жаклина Иванова

След като стана ясно, че се готвят рокади в кабинета и военният министър Стефан Янев ще бъде сменен, от "Възраждане" пък поискаха оставката на цялото правителство.

"Мотивите, с които Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев, са, че  в неговото правителство няма как да се следва политика, различна от тази, която той, като министър-председател, е определил. Мотивите на Петков сигурно са правилни за самия него, но те важат в още по-голяма степен и за България и за българския народ. Няма как в българската държава някой друг да следва политика, различна от тази, която е в полза на българския национален интерес, различна от тази на интересите на българския народ", заявяват от партията.

И затова посочват, че ако Петков иска оставката на Стефан Янев с тези мотиви, то от "Възраждане" искат оставката на цялото правителство с мотива, че неговата политика е в разрез с българския национален интерес.

Според тях политиката на Петков е превърнала България в страна участник във военния конфликт и по този начин е нанесла тежки щети на българските икономически и национални интереси, пише "Монитор".

"Настояваме за оставка на цялото правителство и считаме, че всяко едно действие, допринасящо за замесването на България във военния конфликт в Украйна, вземането на страна в конфликт между две близки и приятелски на нас държави, защото и Украйна и Русия са ни еднакво близки и с тях имаме еднакво близки исторически отношения, е престъпно и оставката е най-малкото, което трябва да последва", завършват от партията.

Одобрявате ли позицията на България срещу руската агресия в Украйна?

Да, категорично! Позицията ни е навременна и много точна.
15%
Реакцията ни закъсня, трябваше по-рано да заемем твърда позиция срещу руската агресия.
23%
Не трябваше да заемаме толкова остра позиция и да подкрепяме санкции срещу Русия!
43%
Неизбежни са тежките икономически последствия за България, каквато и позиция да бяхме заели.
19%
Общо 10009 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК