Янев: Не очаквайте да подам оставка, търсят да ме сменят с някой по-отзивчив

Решенията, които предстои да бъдат взети, не са в интерес на България, заяви министърът на отбраната

28.02.2022 | 07:40 Редактор: Елеонора Танева
Янев: Не очаквайте да подам оставка, търсят да ме сменят с някой по-отзивчив

Не очаквайте аз да подам оставка в тази геополитическа ситуация. Отговорностите ми на министър на отбраната не го предполагат. Доколкото оставката ми е въпрос вече единствено на процедура, разчитам на коалиционните "партньори" и политическата сила, която уж ме подкрепяше, да придвижат нещата по съответния ред. Това написа министърът на отбраната в профила си във Facebook.

В изявлението си той намеква, че водената спрямо него "целенасочена и подмолна атака цели да бъде освободен за някой, който е по-отзивчив при прокарването на конкретни външни интереси при определянето на българския политически дневен ред". Това според него поставя под риск националната ни сигурност.

"И доколкото не виждам никакъв здрав разум, а само дълбоко обезпокоителна хаотичност и как беше... "тежка неадекватност", искам да споделя с българските граждани, че това, което се случва, че решенията, които предстои да бъдат взети, не са в интерес на България. Нещо повече – опасни са за страната ни. Опасни са, защото последствията – икономически, финансови и социални, ще се стоварят скоро със страшна сила и тогава със сигурност ще има оставки, но вече не и работещи решения", пише още Янев.

Министърът на отбраната призовава за преодоляване на различията и обединение "в името на Родината – личности, партии и гражданско общество!"

Одобрявате ли позицията на България срещу руската агресия в Украйна?

Да, категорично! Позицията ни е навременна и много точна.
15%
Реакцията ни закъсня, трябваше по-рано да заемем твърда позиция срещу руската агресия.
23%
Не трябваше да заемаме толкова остра позиция и да подкрепяме санкции срещу Русия!
43%
Неизбежни са тежките икономически последствия за България, каквато и позиция да бяхме заели.
19%
Общо 10009 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК