Седмицата започва с отрицателни температури, валежите от сняг продължават

Максималните температури ще бъдат от 3 до 7 градуса

28.02.2022 | 07:23 Редактор: Елеонора Танева

Седмицата започва с минимални температури от -1 до 4 градуса. Облачността над страната ще бъде значителна, с превалявания от дъжд и сняг, с по-значителни валежи в централните и западни части от страната. Късно следобед валежите временно ще спират, а облачността ще се задържи значителна. Вятърът ще бъде слаб, от изток, със скорост до 20 км/ч, по планините умерен, до 30 км/ч от североизток. Максималните температури в населените места ще бъдат от 3 до 7 градуса. Показанията на термометрите над 2 200 м ще бъдат до -12, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Вятърът по високите части, над 2 200 м, ще бъде умерен, от изток 30 км/ч. Максимални температури на 2 500 метра височина ще бъде около -11 градуса, а на 1 500 метра - до -7 градуса. 

Във вторник и в сряда снеговалежите от мокър сняг ще продължават, главно в северните и в североизточните райони следобед ще се усилват. В Добруджа ще духат силни ветвое от север- североизток. Образувалата се снежна покривка в рамките на 3,5 см. В населените места тя бързо ще се стопи.

В четвъртък и в петък ще има слаби валежи от дъжд и мокър сняг, като температурите ще достигат 5-12 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК