fallback

Кристина Петкова: ДСБ и "Да, България" са длъжни да водят дясното в тази коалиция

Това е партията на Костов, а аз съм на 31 години и съм зам.-председател, изтъкна тя

18.02.2022 | 21:15 Автор: Здравко Черкезов

Раздор в ДСБ след преизбирането на Атанас Атанасов за лидер на партията. Младежката структура се саморазпусна, а като мотив бе посочен партийният апарат, който бил "компрометиран, амортизиран и вреден". 

"Факт е, че имаше прекалено много емоции и на самото събрание, и след това. Но това в дългосрочен план е добро и означава, че в партията ни има живот, има стремеж. В ДСБ никой не гласува под строй, това е партията, в която членовете гласуват по съвест", коментира новият зам.-председател на ДСБ Кристина Петкова пред "Денят ON AIR".

По думите ѝ младежката организация и други членове са се подвели под емоциите си. И даде пример за промяна в партията: "В крайна сметка това е партията на Костов, а аз съм на 31 години и съм зам.-председател".

Според нея започва процес на обновление, който не касае само ДСБ, но и цялата коалиция "Демократична България".

"Преизбирането на Атанасов? Винаги е добро решение, когато е взето от мнозинството. Не мога да бъда съдник на множеството! Така са преценили, така са направили", изтъкна Петкова пред Bulgaria ON AIR.

Зам.-председателят на ДСБ вижда в управленската коалиция възможно най-трудната конфигурация, в която ДСБ и ДБ са длъжни да бъдат десният коректив.

"Въпреки коалицията, БСП продължават да са в предизборен режим. Те си играят тяхната игра, ние трябва да си отстояваме десните принципи", категорична бе Кристина Петкова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback