ЦСКА с остра позиция до властите: Като какви братя Найденови са над закона?

"Армейците" настояват да бъдат събрани неплатените от бизнесмените над 700 млн. лв.

18.02.2022 | 10:45 Редактор: Тодор Петров
ЦСКА с остра позиция до властите: Като какви братя Найденови са над закона?

ЦСКА излезе с призив към властите да се заемат със занимаващите се с хазартен бизнес и финансови благодетели на ЦСКА 1948 братя Цветомир и Боян Найденови. Позицията на "армейците" е адресирана до премиера Кирил Петков, вицепремиера Асен Василев, главния прокурор Иван Гешев, вътрешния министър Бойко Рашков и директора на НАП Румен Спецов.

Публикуваме пълния текст на апела на ЦСКА към институциите:

Уважаеми господа,

ПФК ЦСКА София е сериозно загрижен за несъбраните вземания от определената в общественото пространство "кражбата на века" от страна на братята Цветомир и Боян Найденови. Според многобройни информации в медиите, в качеството си на длъжностни лица на фирми от хазартния бизнес, вследствие на техни преднамерени действия и управление, държавният бюджет на Република България е ощетен с над 700 милиона лева.

Огромна липсваща сума от джоба на данъкоплатците!
Уважаеми господа, вие често напоследък споменавате в парламента и медиите, че раят за крадците е свършил... Прекрасно и похвално, остава обаче впечатлението и усещането, че за някои лица все още не е.
Затова си позволяваме да попитаме: Като какви тези хора са над закона? Доколкото е известно, за подобни провинения техният бивш съдружник Васил Божков е с близо 20 обвинения.

Позволяваме си и да попитаме, след като бе нееднократно анонсирано от следствие, прокуратура и медии, че тези пари - престъпно, необяснимо и ненаказано липсват в бюджета, как подобни лица продължават да притежават съответните лицензи, за да оперират и печелят в така строго регламентираната и наблюдавана от държавата хазартна дейност?

Уважаеми господа, молим, като съвестни данъкоплатци, да приложите дадената ви от народа власт и по законен начин да се съберат тези необяснимо защо непостъпили 700 милиона лева, като те бъдат целесъобразно използвани за подпомагане на решаването на енергийната, пандемичната и останалите кризи, пред които е изправена страната ни в момента.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК