Петков е декларирал апартамент, на който не е собственик, а най-заможен е Караджов

Министър Василев е най-скромен, притежава малко жилище в столицата

16.02.2022 | 18:53 Редактор: Теодора Патронова
Петков е декларирал апартамент, на който не е собственик, а най-заможен е Караджов

Станаха ясни данните от декларациите на политиците у нас. При встъпването си във властта в края на миналата година премиерът Кирил Петков е декларирал апартамент от 83 квадрата в столицата, на който обаче не е собственик. Не става ясно кой е собственик на жилището.

Петков е декларирал и два семейни автомобила. Той е и изцяло собственик на сладкарницата на съпругата си Линда, има и дялове в две фирми. Те обаче, вече са прехвърлени на съдружника му. Петков има и два доларови влога – единият е с 50 хиляди, а другият – със 70 хиляди долара. Има и банков депозит с 20 хиляди лева в него. Не е давал заеми, нито ползва кредит.

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев се оказва един от най-скромните управляващи у нас – той притежава единствено малък апартамент от 54 квадрата в столицата и влог на стойност малко над 66 хиляди лева. Бил е собственик и управител на фирма, но до назначаването му за служебен министър. Имал е и участие в други две фирми.

Другият вицепремиер в кабинета Корнелия Нинова е декларирала апартамент с гараж и ателие в София, които притежава заедно със съпруга си. Тя има част от апартамент и в Мизия, а съпругът ѝ и част от наследствена къща. Двамата са собственици и на един автомобил. Нинова разполага с още 5 хил. лв. налични парични средства, а в банка семейството държи 55 хил. лв. Съпругът на Нинова е вложил 11 226 лв. в пенсионен фонд.

Вицепремиерът и министър на околната среда Борислав Сандов няма нито един апартамент на собствено име. Всички имоти, с които семейство Сандови разполага, са на името на съпругата му Яна, показва декларацията му. Съпругата му е собственик на един апартамент от 98 квадрата и притежава части от други два. Тя има и гараж, мазе и таванско помещение. Семейството има и един автомобил. Вицепремиерът няма нито пари в наличност, нито банкови влогове. Съпругата му пък държи в банка близо 74 хил. лв.

Най-заможен сред вицепремиерите е Гроздан Караджов. Миналата година той и съпругата му са купили апартамент в Рим от 298 квадрата. Двамата притежават и къща в район "Витоша", както и още няколко имота – апартамент в "Лозенец" и къща в пазарджишкото село Виноградец. Двамата притежават общо 5 автомобила, като единият от тях струва 150 хиляди лева.

Вицепремиерът от "Продължаваме промяната" Калина Константинова притежава апартамент от 64 квадрата в София от дарение, а съпругът й - друг от 80 кв. м - също от дарение. Семейството има един автомобил. Константинова е декларирала и три влога в банка, както и кредитна карта.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Ама кого го интересува всичко това?! Сигнализирай за неуместен коментар