Топъл вторник, зимата се завръща след седмица, после градусите стават 26

Максималните температури днес ще бъдат до 13 градуса

15.02.2022 | 07:15 Редактор: Елеонора Танева

Денят започва с минимални температури от -2 до 4 градуса, по Черноморието до 1-2 градуса. Сутринта по Черноморието ще има разкъсана облачност, която бързо ще намалява, а по поречията ще има намалена видимост. Преди обед ще бъде предимно слънчево. Следобед ще бъде слънчево над цялата страна. Вятърът ще бъде слаб, до умерен, от югозапад, със скорост до 20 км/ч, а по планините умерен до 30 км/ч. Максималните температури в населените места ще бъдат от 9 до 13 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. 

Над планините преди обед облаците ще намаляват и следобед ще бъде слънчево. Максимални температури на 2500 метра височина ще бъдат около -7 градуса, а на 1500 метра - до 1 градус. 

От днес до петък сутрешните мъгли ще бъдат често явление в ниските места и поречията. Ще бъде топло като дневните температури в населените места ще достигат 15-20 градуса. В планините ще бъде слънчево и топло, с температури на 1500 м до 4-5 градуса. 

На 17 и 19 февруари ще има слаби снеговалежи и постепенно ще се затопли. Динамизиране на времето се очаква в началото на третото десетдневие. Около 21  февруари ще вали мокър сняг, главно в южните райони. Около 23-24 февруари в северозападните райони се очакват смесени валежи от дъжд и сняг, с условия за поледици по пътните настилки. 

През следващите дни до края на месеца ще се затопля. От 25 до 28 февруари пролетта ще даде сериозна заявка за своето настъпване с много слънце и топло време с показания на термометрите до 25-26 градуса. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК