Жителите на Триград излизат на протест заради срутен път

Те настояват за цялостен ремонт на пътя Тешел - Кестен

12.02.2022 | 08:47 Редактор: Жаклина Иванова
Жителите на Триград излизат на протест заради срутен път

Жителите на девинското село Триград излизат на мирен протест - митинг, който ще се проведе днес на пътя Кричим - Девин на входа на града, заради пропаднал път. Хората от Триград и още три села втори месец са без достъп заради бедствието през месец декември 2021 г.

Основен акцент остава искането им с подписка за спасяване на Триград, чрез цялостен ремонт на пътя Тешел - Кестен.

Подписката е входирана в Министерския съвет и в регионалното министерство. Има образувана преписка, но няма поети ангажименти, информират от сдружението. Според тях в инженерно-геоложкия доклад за състоянието на пътя Тешел - Кестен са констатирани 10 подровени от водното течение подпорни стени и 4 участъка с неустойчиви откоси на пътя, за които има риск от рухване при следващо зимно-пролетно замръзване и размразяване. Сега ще бъдат ремонтирани само три от тези участъци.

Констатациите от доклада сочат още, че по пътя няма поставени знаци, няма изградена отводнителна канавка. Всички подпорни стени са недостатъчно дълбоко фундирани, което е основната причина за тяхното разрушаване, предаде БНР.

Полуосвободените скални блокове по откосите на пътя в посочените участъци трябва да бъдат принудително обрушени. Според хората от Триград пътното платно може да бъде защитено от попаднали върху него чакълесто-дребноблокови отложения чрез изграждане на подходящо оразмерени джоб-стени.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
ужасна история, горките хора! дано им отремонтират по-бързо пътя Сигнализирай за неуместен коментар