Три седмици след пороите: Триград без достъп до линейки заради незапочнат ремонт

За ремонта на участъка са отпуснати 800 хил. лева

03.01.2022 | 19:14 Редактор: Ваня Кузманова

Три седмици след пороите в Триград - ремонтът на пропадналия път към селото не е започнал. Заради ситуацията, достъпът до населеното място с автомобил е невъзможен, а местни жители и туристи се изправят пред истинско предизвикателство, за да го достигнат.

Дни наред двете страни на зейналата пропаст на пътя за Триград са пункт за посрещане и изпращане на туристи. В опит да спаси част от резервациите за Нова година в хотела си - Детелина Хаджийска организира транспорт за гостите, принудени да оставят автомобилите си край срутения път. 

"И от двете страни – пристигащи и посрещащи коли, се образува задръстване и всеки си чака туристите. Те ходят пеша, помагаме да носим багажи, наемаме коли, защото не всеки разполага, за да можем да ги извозим до хотелчетата", разказа Детелина Хаджийска.  

Въпреки усилията - голяма част от резервациите за празника са били отменени. И признава, че очаква още загуби. 

"Не смеем да поемаме резервации. Отказваме, защото нямаме представа какво ще стане по-нататък. И губим, по този начин губим. В това безхаберие, в тази ситуация, не смеем да поемем резервации. Затваряме, затваряме", допълни тя.  

Но не само туризмът е засегнат. Вече трета седмица - линейките нямат директен достъп до Триград. За ремонта на участъка са отпуснати 800 хил. лева - кога ще се случи това обаче все още не е ясно. 

"Очакваме ремонтът да започне, но не знаем кога все още. Тепърва става студено времето. Надяваме се да направим алтернативен път. Имаме отпуснати средства, така че е въпрос на време и пълна мобилизация", заяви кметът на Триград Емил Гогушев. 

Кметът отправи апел към управляващите за пълна мобилизация на почистващата техника.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК