ДПС дава Асен Василев на прокуратурата заради проверка на Пеевски

Иво Прокопиев завежда дела за клевета срещу Мустафа Карадaйъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Анастасов

11.02.2022 | 13:45 Редактор: Теодора Патронова

ДПС дава финансовия министър Асен Василев на прокуратурата заради Делян Пеевски. Причината - негово изказване, че ще възложи на Националната агенция по приходите данъчна ревизия на депутата от ДПС. От партията видяха политически натиск.

"От медиите вече разбираме, че някой на някого нещо бил казал, нещо около селската чешма. Нашата оценка е, че това са политически репресии и опит за саморазправа. Ние решихме, че тези обявени действия на министъра на финансите ще ги дадем на прокуратурата", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Партията заподозря, че зад проверката стои медийният издател и бизнесмен Иво Прокопиев.

"Олигархията постъпва така спрямо тези, които говорят истината", изтъкна Хамид Хамид от ДПС.

От своя страна бизнесменът Иво Прокопиев излезе с позиция до медиите, в която заяви, че на свой ред ще заведе дела за клевета срещу депутатите от ДПС Мустафа Карадaйъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Анастасов. 

"Срамно е народни представители да се крият зад депутатския си имунитет и да използват парламентарната трибуна и достъпа до националните медии за разпространяването на клевети и очевидни лъжи", пише в позицията.

"Жалко, че при толкова юристи около Прокопиев, не знае че не е нужно да си сваляме имунитета, за да заведе гражданско дело срещу нас", коментира Йордан Цонев от ДПС.

Преди седмица НАП приключи ревизия на Делян Пеевски за 2020 година. Заключенията са, че той не дължи нищо на държавата.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ЕдинОтМного
преди 2 години
Повръща ми се от тея ДПС-ари. Толкова токсична и паразитна партия, никога не е имало. Сигнализирай за неуместен коментар