Първият директен самолет от София до Скопие излита на 11 февруари в 10 часа

На борда ще бъдат македонска и българска делегация, както и туроператори

10.02.2022 | 15:56 Редактор: Елеонора Танева
Първият директен самолет от София до Скопие излита на 11 февруари в 10 часа

Първият директен полет от София до Скопие ще бъде реализиран на 11 февруари, петък. Самолетът на авиокомпанията "Гъливер" излита от българската столица в 10 часа. Обратният полет е с час на кацане 17:25 ч.

Със самолета в Скопие ще пристигнат македонска и българска делегация, водени от министрите на транспорта на двете страни Николай Събев и Благой Бочварски и туроператори от двете държави.

Програмата ще продължи със среща в Клуба на депутатите, на която трябва да се разгледат възможностите и да се определят детайлите около бъдещото опериране на авиолинията, която трябва да стане редовна от следващия месец. Също така трябва да се утвърдят и туристически пакети, които ще помогнат да се увеличи броят на посещенията на туристи от двете държави, информира БТА.

Самолетното свързване между столиците на Северна Македония и България е първата конкретна стъпка в сътрудничеството, което обявиха на първата си среща в Скопие на 18 януари тази година премиерите Кирил Петков и Димитър Ковачевски.

Една седмица по-късно, на 25 януари, двете правителства поведоха в София съвместно заседание и подписаха два документа за укрепване на инфраструктурното свързване - за директна авиолиния Скопие-София и за железопътния коридор номер 8.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
IM-A-дртиВайтБoй
преди 2 години
И ако требе да сме още по-точни и прозаични: Стартът е в 11:00 ч. македонско време /СЕВ/ на 11. 02. 2022-ра... Сигнализирай за неуместен коментар