Рамадан Аталай: Ще обявим нашите виждания за Конституцията, комисията е излишна

"Мораториумът е най-лошото решение, което можеше да се вземе", заяви депутатът от ДПС

03.02.2022 | 20:57 Редактор: Ваня Кузманова

Какви са идеите на ДПС за промени в Конституцията?

"Ние имаме наши виждания, те са вече факт и в най-скоро време ще ги обявим. Затова ние не подкрепихме една комисия, която ще е излишна в този парламент, но не за първи път се правят безсмислени неща. Когато в един парламент няма диалог, няма как да се случат онези резултати, които искат депутатите", посочи депутатът от ДПС Рамадан Аталай в студиото на "Денят ON AIR". 

"Mораториумът беше най-недалновидното нещо, което можеше правителството да постави на дневен ред и след това да го приеме. Mораториумът е най-лошото решение, което можеше да вземе правителството, то означаваше, че няма изход", смята гостът в студиото.

Рамадан Аталай заяви пред Bulgaria ON AIR, че недостатъците, свързани с кризата в енергетиката от Европа, са се пренесли и в България. 

"Когато имаш едно правителство, което не взима правилните решения, то задълбочава тази криза. Дълго време мислех, че това е от незнание, но вече 1-2 месеца да си в това управление, а преди това 6-7 в други правителства и да поднесеш на обществото решения, които не те изкарват от кризата, вече е дълбоко непознаване на кризата", допълни той. 

По думите му ще бъде трудно на новата КЕВР да е политически независима, но трябва да успее. 

"Скандалът с "Булгаргаз" пречи за представата на всички онези, които търгуват в България, как и по-какъв начин могат да се сменят хората, които са назначени на тези места мандатни. "Булгаргаз" е бил в услуга на България. Нямате представа колко тежки разговори се водят с руснаци", категоричен е той. 

Аталай се съмнява на 1 юли да бъдат готови с интерконектора поради две причини. 

"Поради инфлацията и увеличението на цените на всички стоки, които в момента се ползват в строителството на газа, няма как да не се изискат допълнителни парични средства. Не вярвам в рамките на 3-4 месеца да се стигне до покриването поне на онези допълнителни средства, които ще са необходими за проекта", завърши депутатът. 

Кого трябва да компенсира държавата заради високите цени на тока и газа?

Всички домакинства, но само и единствено тях - без бизнеса.
19%
Единствено бизнеса - няма пари за всички домакинства, а и е важно предприятията да работят.
9%
Само болниците, училищата, детските градини и общините.
16%
Не трябва да компенсира никого, а да намери начин да спре поскъпването на услугите.
56%
Общо 501 гласа

 Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК