fallback

Ексхумират тялото на починалата в болница жена във Враца

5-годишното дете няма да бъде настанено в социална институция

02.02.2022 | 12:44 Автор: Искра Ангелова

Проверки и недоволство след смъртта на жена в Спешното отделение на Враца. Регионалната здравна инспекция и Изпълнителна агенция "Медицински надзор" ще проверяват фактите по случая. Тялото на жената ще бъде ексхумирано за аутопсия. А детето на починалата няма да бъде настанено в социална институция- най-вероятно негови попечители ще бъдат родителите на починалата.

Николай живеел с Миглена и сина ѝ на семейни начала. От няколко дни тя имала настинка, според личния лекар. Но в неделя вечерта започнала да диша трудно. От Спешна помощ отказали да изпратят линейка, като разбрали, че болната е от града и може да се движи. В Спешното, където стигат с автомобил, отново не получават помощ.

"Добре, бе, жена, вкарайте я вътре, помогнете ѝ. Без лична карта не можело, защото трябва да я регистрирам. Отивам в колата търся я, не мога да я намеря, връщам се, втори път отивам до колата, намерих я, предадох я, обаче мина много време. Нали заради това е Спешно, да беше излязъл екип, поне да опитат нещо да направят. Тя вижда, че тя умира. В същото време ми иска лична карта, за какво ѝ е, след като този човек умира", коментира мъжът на починалата жена - Николай Иванов.

Забавянето е от около 40 минути, които може да са били решаващи за живота на жената. Тепърва проверките ще установят това, както и причината за смъртта на жената. 

5-годишното дете няма да бъде настанено в социална институция. Попечители стават бабата и дядото, тъй като Николай няма брак с майка му. Той и сестрата на майката ще се грижат за него.

"Той ѝ държеше ръчичката. Той беше през цялото време и в колата, докато карах. Майка му си отиде пред него. Ние сме го отгледали и ние ще продължаваме да си го гледаме", сподели още Николай.

"Жената от Закрила на детето каза, че ще му се назначи психолог, ще го водим, където трябва", допълни сестрата на починалата - Таня Иванова.

Проверка по случая започна от Медицинския надзор, съвместно с РЗИ.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback