Огромна авария в Пловдив, стотици са без вода

Заведения, офиси и закусвални бедстват

01.02.2022 | 22:04 Редактор: Искра Ангелова
Огромна авария в Пловдив, стотици са без вода

Пети ден стотици абонати са без вода в Пловдив. Причината - голяма ВиК авария, която не е отстранена и до днес. Потърпевшите готвят протести. Стар етернитов водопровод гръмва преди пет дни на улица "Георги Кондолов" - под самите сергии на пазара. Оттогава десетки заведения, офиси, закусвални бедстват.

Част от заведенията в района бяха принудени да затворят като написаха табели на вратите си, че причината е ВиК авария. Други ресторанти в района включили авариен водоизточник, който се оказал недостатъчен. ВиК не могат да отстранят аварията, тъй като тръбите попадат под пазара, който е частен и собственикът не разрешавал да се копае.

"Тази тръба, тръгнала веднъж да се пука, седи един месец, може да се спука един метър по-надолу това какво означава, че ние в рамките на година трябва да прекопаем всичко ли", коментира Диляна Миладинова, представител на собственика на пазара, цитирана от "Труд".

Според закона собственикът е длъжен да допусне ВиК техника за ремонт, но заради забавянето ВиК има нов вариант. 

"Проектантите направиха много бърз проект за подмяна на трасето и изместване в съседните улички, и това налага 65 метра ново трасе да бъде изградено", обясни Антон Гълъбов от ВиК-Пловдив. От ВиК дружеството се ангажираха, че хората ще имат вода до няколко дни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК