Разкритие в Бургас: Единият пострадал не напускал горящия си дом, защото бил издирван

41-годишният мъж е криминално проявен

31.01.2022 | 17:48 Редактор: Здравко Черкезов

Голям пожар избухна тази сутрин в комплекс "Лазур" в Бургас. Запали се къща, която се намира до жилищна кооперация. Пострадали са майка и син, които са били обгазени и са откарани в болница.

Първоначално те са отказали да напуснат горящата къща, тъй като синът е криминално проявен и е бил издирван от полицията.

Малко след 10 часа съседи забелязват, че покривът на къщата гори.

"Пламъците бяха до третия етаж на тази кооперация. Аз лично се помъчих да разбия тази долната врата, но пламъците се разразяваха много бързо. Понеже имаше кученце, което скимтеше, исках поне него да спася, но нямаше как да стане…", разказа Моника Никова.

Пожарникарите обаче успяват да спасят жена на 63 години и 41-годишен мъж, които живеят в къщата. Семейството се е отоплявало с дърва. Предполага се, че огънят може да е тръгнал от непочистен комин или от трите бараки отпред. 

Първоначално жената и синът ѝ отказват да напуснат горящата къща. 

"Същият е обвиняем по съдебно дело за държане на наркотици, но не се явявал на съдебните дела. Вероятно това е била причината двамата да отказват да напуснат помещението", обясни говорителят на МВР в Бургас Цветелина Рандева.

От пожара е изгорял напълно покривът на къщата. Стопила се и дограмата на апартаментите до третия етаж на съседната кооперация. Счупени са и прозорците на терасите. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК