Предимно облачно време с максимални температури до около 10 градуса

Във вторник нов циклон ще донесе интензивни снеговалежи

31.01.2022 | 07:15 Редактор: Ваня Кузманова

Времето днес ще бъде предимно облачно време. В сутрешните часове облачността ще се разкъсва, но следобед отново ще се заоблачи. Минималните температури в страната ще са от минус 1 до 8 градуса, по Черноморието до 1-2 градуса. Късно следобед и през нощта срещу вторник в западните райони за кратко ще превали слаб сняг. 

Вятърът ще бъде засилен от запад-югозапад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 5 до 10 градуса, на север от планините до 11-12. Ветровито и облачно ще бъде времето над планините, а късно следобед очакваме да превали слаб сняг, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Във вторник циклон през Гърция ще донесе интензивни снеговалежи. Само в Североизточна България валежите ще бъдат слаби и незначителни. В сряда следобед и през нощта срещу четвъртък снеговалежите ще спират. 

В четвъртък облачността ще бъде разкъсана. Слаб сняг ще превалява в планинските райони. В петък в следобедните часове ще има повече слънце, а температурите няма да превишават 8-9 градуса за населените места.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК