Христо Иванов обещава през следващия си мандат да презареди "Да, България"

Основен приоритет на партията остава съдебната реформа

29.01.2022 | 14:20 Редактор: Теодора Патронова

На национална конференция "Да, България" избира нов председател след оставката на досегашното ръководство на партията. Единственият кандидат за поста е настоящият лидер на политическата формация Христо Иванов. 

Той подаде оставка ден след последните парламентарни избори като пое отговорност заради ниските резултати на политическата формация на вота. 

Днес Иванов в едночасов доклад изложи пътя на "Да, България" до момента - силните и слабите страни на партията. Той заяви, че е поел отговорност за слабия резултат на "Да, България", тъй като "тя не е успяла да се справи с новите предизвикателства и появата на нови политически сили на терена". 

"Големият приоритет за следващия мандат е на следващите избори за председател да има голям избор. Това е основната ми цел оттук нататък. Трябва да презаредим нашите органи и да видим накъде продължаваме след един доста труден период", коментира Христо Иванов. 

Основен приоритет на партията остава съдебната реформа. Той заяви, че "Да, България" трябва да работи за продължаване на успешната евроинтеграция, както и за тотално скъсване с "процеса на авторитарен режим у нас". 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК