Започва затопляне, на места ще има превалявания от сняг

Очаква се вятър с пориви до 50 км/ч

27.01.2022 | 07:17 Редактор: Елеонора Танева

Днешният ден ще стартира с минимални температури от минус 5 до 2 градуса, по Черноморието - около нулата. Облачно и ветровито ще бъде времето през целия ден. През нощта вятърът ще отслабне и в западните райони ще завали слаб сняг.

През деня ще духа силен западен вятър със скорост до 50 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 5 до 11 градуса, на север от планините, в Ловеч и Велико Търново до 12-14 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В събота следобед ще има повече слънце. В неделя временно ще се заоблачи, без валежи в ниските части от страната, докато над планините ще превали слаб сняг. 

В понеделник над страната ще бъде облачно, отново валежи няма да има, но във вторник циклон през Гърция ще донесе интензивни снеговалежи у нас. Само в Североизточна България валежите ще бъдат слаби и незначителни. В сряда снеговалежите ще спират. Следобед облаците ще се разкъсват.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 2 години
"Драга" ми Стаси от БТВ,ограмоти се,не се усмихвай като самодейка от трупата на НЧ-"Светъл ум".Виж на повторение как работят твоите колеги синоптици от НТВ. Замоли Василковски да ти даде безплатни уроци,стига си изпадала в глупави ситуации.Ако не е аутокюто,ти си кръгла нула. Сигнализирай за неуместен коментар