"Спаси София" сигнализира: Ниски температури в градския транспорт в София

Със заредена батерия екоавтобусите изминават 20 км

26.01.2022 | 19:21 Редактор: Искра Ангелова

Ниски температури в градския транспорт в София. Затова сигнализираха от "Спаси София". При какви условия се возят пътниците в градския транспорт в столицата?

След влошаването на времето до "Спаси София" достигат множество сигнали за ниски температури в градския транспорт. Един от тях е за електроавтобус по линия номер 60 в столичния квартал "Овча купел".

"Очевидно електроавтобусите нямат капацитета да извършват адекватен превоз на пътниците, осигурявайки необходимите условия с добра температура, тъй като курсът на линия е по-дълъг, отколкото може да издържи батерията на електробусите", каза столичният общински съветник Борис Бонев 

Със заредена батерия екоавтобусите изминават 20 км. Линията на номер 60 е 25 км заради промени в маршрута, а по нея има само една работеща зарядна станция. От Столичния електротранспорт заявяват, че не е нужно заменяне на линията с автобуси, които се движат на газ.

"Частично това е така по простата причина, че разстоянието, което разминава електроавтобуса, надхвърля нормативно определеното. Предстои изграждане на захранване на зарядна станция на Овча купел. До две месеца проблемът ще бъде решен", коментира изпълнителният директор на Столичния  електротранспорт инж. Евгени Ганчев.

Екип на Bulgaria ON AIR прави експеримент и се качва на електроавобус по линията, за да измери колко градуса е температурата. След 20 минути пътуване - термометърът отчита 12 градуса. А пътуващите с градски транспорт гледат по различен начин на ниските температури.

"Не се возя често, днес ми е за втори път, но съм много добре екипирана, така че не ми е проблем", сподели пътуваща.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
adult dating
преди 2 години