Монахини: Живеем си нормално в килиите, но сметката ни за ток е 6 000 лв.

Впечатляващо висока сметка получи девическият манастир "Рождество Богородично“

23.01.2022 | 10:21 Редактор: Искра Ангелова
Монахини: Живеем си нормално в килиите, но сметката ни за ток е 6 000 лв.

Впечатляващо висока сметка за ток получи девическият манастир "Рождество Богородично“ край ямболското село Кабиле. Фактурата ще бъде платена, но монахините от обителта са притеснени, тъй като са им необходими средства за довършването на новата църква.

Сметка от близо 6 000 лева е получена за последния месец на миналата година. Монахиня Наталия, която от 10 години живее в манастира, споделя, че досега не не е имало такъв разход.

"Ние винаги си отопляваме църквата, когато имаме служби, най-вече тогава се вдигат киловатите, защото трябва да я отоплим, за да има служба, не само за нас, за всички хора, а пък ние нормално си живеем в килиите", коментира тя, цитирана от БНР.

Даренията, които миряните оставят, подпомагат покриването на разходите, но водата от лековитото аязмо не се заплаща, каза монахиня Наталия.

"То си е тяхна воля, ако те желаят, ако имат възможност. Стана много сложно, човек не може да се справя сам в такава ситуация", сподели тя.

През летните месеци, когато в манастира отсядат поклонници, има приходи, но през зимата е трудно. Надеждите са до края на годината новият храм в манастира да отвори врати.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК