fallback

Радев: Първият мандат мина в изтощителна борба, упрекваха ме, че разединявам

"Ще продължа да бъда президент на всички български граждани", заяви той

22.01.2022 | 18:40 Автор: Искра Ангелова

С официална церемония президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова встъпи в длъжност за втори мандат. След като поздрави почетния караул и прие строя, държавният глава произнесе слово. 

Церемонията започна с приемането на почетния строй на представителните части на Българската армия. Президентът произнесе слово и направи ретроспекция на изминалите пет години.

"Първият мандат мина в изтощителна борба, но вие подновихте пакта на доверие, от който черпим сили. Призовавах и работех за единение, упрекваха ме, че разединявам. Върнахме на хората честните избори, а на парламента - възможността да реформира отхвърления управленски модел", заяви държавният глава.

А през следващите пет години Радев обеща да отстоява суверенитета, законността и справедливостта.

"Ще продължа да бъда президент на всички български граждани. Вярвам, че заедно ще продължим да градим свободна, демократична, просперираща и модерна държава. Да живее България", отсече Румен Радев.

След словото той и Илияна Йотова положиха венец пред Паметника на Незнайния воин. На церемонията присъстваха председателят на парламента Никола Минчев, министър-председателят Кирил Петков, министри, народни представители, жители и гости на София.

"Махането на корупцията, смяната и промяната в правосъдната система по един начин, който всеки един е обещал в предизборните кампании, трябва има много съвместна работа", коментира премиерът Петков.

Церемонията продължи и пред президентството, където президентската двойка беше посрещната от шпалир от гвардейци. Сред първите, поздравили държавния глава за новия мандат, беше и малкият Михаил.

"За мен беше чест и гордост, че стиснах ръката на президента и трябва да се гордеем с него", сподели той.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback